середу, 1 вересня 2010 р.

УЄФА ввів табу на вувузели!

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) прийняв рішення заборонити використання вувузел на трибунах стадіонів під час змагань під егідою УЄФА. Про це йдеться в заяві Союзу, опублікованої на офіційному сайті організації, передає Укрінформ-спорт.

Керівний орган континентального футболу повідомив усі 53 національні асоціації, що цей крок пов'язаний з європейською культурою та традицією, адже звуки вувузел змінять атмосферу матчів.

Вувузели - дудки, які набули широкого використання під час світової першості у Південно-Африканській Республіці, стали невід'ємною частиною цього футбольного свята. Вони додавали нотку місцевого колориту та фольклору. Втім, УЄФА вважає, що широке використання дудок недоцільне у Європі, де безперервному гучному фоновому шуму приділяється особлива увага.

УЄФА вважає, що вувузели повністю б змінили атмосферу футбольних поєдинків, пригамовуючи емоції прихильників та відволікаючи їх безпосередньо від гри.

Щоб уникнути цих негативних ефектів на стадіонах, де проводяться змагання під егідою УЄФА, а також захистити культуру й традиції футболу в Європі (співи, скандування, тощо), керівний орган континентального футболу прийняв рішення заборонити на аренах використання вувузел.

Асоціації УЄФА отримали вказівку вжити всіх необхідних оперативних заходів, а також проінструктувати свої клуби щодо заборони використання вувузел у змаганнях під патронатом УЄФА, в яких вони беруть участь.

Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p29606/