пʼятницю, 10 вересня 2010 р.

Київ розробляє нову схему автомобільного руху до Євро-2012

У рамках підготовки Києва до чемпіонату Європи з футболу 2012 року міська влада розробляє нову схему автомобільного руху, яка має забезпечити комунальному транспорту перевагу на дорогах. Столичні чиновники планують привчити київських  водіїв не виїжджати на крайню праву смугу. Ця дорога буде призначена лише для автобусів і тролейбусів, передає Укрінформ-спорт із посиланням на ІЦ "Україна-2012".

Саме проблему з громадським транспортом називають однією з найголовніших у підготовці Києва до Євро-2012 європейські експерти з УЄФА. Тому до кінця цього року і протягом наступного в місті планують оновити парк автобусів, тролейбусів і «витіснити» маршрутки з центру міста. Проте якщо громадський транспорт стоятиме в заторах, то це не зніме напруги в пасажирських перевезеннях.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка, перевага громадського транспорту в порівнянні з іншими учасниками дорожнього руху забезпечить комфорт футбольним вболівальникам під час чемпіонату. «У європейських столицях у години пік також виникають пробки, водночас автобуси вільно рухаються по своїй смузі, на яку ніхто з водіїв приватного транспорту не виїжджає, бо за це порушення діють драконівські штрафи», - заявив пан Голубченко в інтерв’ю газеті «Хрещатик».

Найближчим часом управління ДАІ в Києві розгляне транспортну схему міста і визначить, на яких автомагістралях столиці вже незабаром можна відвести крайню праву смугу лише для громадського транспорту.

 
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p30228/