пʼятницю, 10 вересня 2010 р.

Сноубординг визнано найбільш травматичним серед зимових видів спорту

Через півроку після зимових Олімпійських ігор у Ванкувері британські спортивні лікарі склали список найбільш травматичних видів спорту, передає Укрінформ-спорт із посиланням на Кореспондент.
Із 2567 атлетів, які приїхали на Олімпіаду, до рук медиків потрапили 287 людей. У чверті з них ушкодження виявилися настільки серйозними, що спортсмени не змогли продовжити змагання. А грузинський саночник Кумаріташвілі загинув під час тренувального заїзду. Ще 185 осіб у Ванкувері застудилися.
Найбільш небезпечним видом спорту названий сноубординг. У жінок 16 з 22 учасниць отримали різного роду ушкодження, у чоловіків - 4 з 35. З усіх олімпійських травм третина припадає на бобслей, шорт-трек, гірські лижі, хокей і фрістайл (акробатика).
"Ми стурбовані зростаючою кількістю серйозних травм. Потрібно десь посилювати правила, а десь задуматися над системою безпеки атлетів", - заявив голова медичної комісії МОК Арне Лунквіст.
Найменше зверталися до лікарів представники біатлону, лижних гонок, санного спорту і керлінгу. Дослідники підсумували, що найпоширеніші на Олімпіаді - травми голови, хребта, колін, а також розтягнення зв'язок і сильні удари. За даними дослідження, жінки-спортсменки отримували травми частіше, ніж їх колеги з чоловічих збірних.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p30209/