понеділок, 6 вересня 2010 р.

Святослав Вакарчук не проти заспівати для Євро-2012

Друг Євро-2012, відомий співак, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук заявив, що для нього «була б велика честь музично спричинитися до  події Євро-2012». Про це співак заявив під час презентації проекту «Друзі Євро-2012», передає Укрінформ-спорт.
Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи не хотів би він присвятити чемпіонату пісню, співак відповів: «Це цікава ідея, але поки що не буду забігати наперед».
Загалом же співак вважає проект «Друзі Євро-2012» «хорошою ідеєю, яка об’єднує людей». «Ви бачите, що тут буде 50 так званих відомих людей з різних галузей, і 50 звичайних громадяни України, яких обиратимуть через конкурси, спеціальну систему відбору. Разом ці 100 людей українців представлятимуть країну всередині і ззовні в контексті Євро-2012. Кожен буде робити те, що може. Хтось буде розповідати за кордоном про наше Євро, популяризувати Україну, хтось буде ділитися своїм унікальним досвідом в організації свята. Що стосується спортсменів – гадаю, їм треба проводити заходи всередині спортивного середовища. Усі разом ми зберемося і будемо робити ті речі, які потрібні», - пояснив Вакарчук.
Проведення Євро-2012 на українській землі співак розцінює як «подію, яка не словами, а справою штовхає нашу країну в бік Європи». Співак висловив впевненість, що Україна підготується до Євро-2012 на високому рівні. «Нещодавно ми були на відкритті нового терміналу в Харкові. Я глянув на термінал: він якісно зроблений. Якщо причина його появи – Євро-2012 - чудово, нехай у нас буде ще кілька таких Євро. І країна зміниться», - пояснив Святослав Вакарчук. «Сподіваюся, що як в офіційного Друга Євро-2012, у мене будуть певні приємні обов'язки, які стосуватимуться, зокрема, і появи на стадіоні», - додав він.
Щодо футболу, тут Святослав Вакарчук виступає в ролі вболівальника. «Футбол - гра непередбачувана і стратегічна. Я був на стадіоні у Стамбулі, коли «Шахтар» боровся за Кубок УЄФА. На відміну від більшості вболівальників, які кричали, сварились, я затиснув кулаки і чекав, коли нарешті це закінчиться. Як тільки ми стали переможцями, тоді дав волю емоціям. Тобто я завжди стараюсь тримати емоції на кінець», - розповів про свій спосіб вболівання співак.