середу, 29 вересня 2010 р.

Командні види спорту роблять підлітків більш щасливими - вчені

Фахівці з Університету Вірджинії стверджують, що спортивні захоплення підлітків не лише дозволяють їм бути більш здоровими, а й роблять тінейджерів більш щасливими за їхніх однолітків, які не займаються спортом, повідомляє Укрінформ-спорт із посиланням на Медичну інформаційну мережу.
Учені опитали 245 школярів у віці від 12 до 14 років. Усім учасникам експерименту необхідно було заповнити анкету, в якій відповісти на питання: про відвідування тренувань і різних спортивних секцій, про задоволення життям, здоров'ям. Виявилось, що силовий спорт не впливав на хлопчиків в плані відчуття себе здоровішими або щасливішими. Дівчатка, які займаються силовим спортом, відчували себе щасливішими, проте на їх здоров'я такий вид спорту не робив жодного впливу.
Стосовно командних видів спорту, як хлопчики, так і дівчатка, які займаються ними, відчували себе більш щасливими. Діти, які беруть участь у командних іграх, фізично почувалися значно краще. Своє здоров'я дівчата оцінювали у 30 разів краще, а хлопчики у 5 разів порівняно із своїми неспортивними однолітками.
Особливо хорошими є командні види спорту, що посилюють дружні зв'язки між дітьми, підкреслили фахівці.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p31293/