четвер, 2 вересня 2010 р.

У Тбілісі назвали "антигрузинською кампанією" рекомендацію МЗС РФ

Грузія не створює жодних проблем тим громадянам Росії, які перетинають офіційні прикордонні пункти, більше того для росіян у Грузії діє спрощений візовий режим. Про це заявила заступник міністра закордонних справ Ніно Каландадзе, коментуючи заклик МЗС Росії до своїх громадян утриматися від поїздок в Грузію, повідомляє УКРІНФОРМ iз посиланням на Новини-Грузія.
"Ця заява є частиною антигрузинської кампанії, яку здійснює російський уряд. Було б правильно, якби вони закликали своїх громадян утриматися від незаконного перетину грузинського державного кордону", - відзначила Каландадзе.
Заступник міністра підкреслила, що російські громадяни в Грузії "ні в якому разі не стають жертвами свавілля або несправедливого ставлення".
"Ми не тільки не створюємо жодних проблем громадянам Росії, які перетинають офіційні прикордонпости, але для них діє спрощений візовий режим. При цьому відкриття Ларського прикордонпереходу, де вільно пересуваються іноземці, у тому числі росіяни, було частиною державної політики", - заявила Каландадзе і підкреслила, що проти тих громадян Росії, які спробують перетнути кордон Грузії в обхід офіційно встановлених пунктів, буде вжито передбачених законом заходів.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, російські ЗМІ в середу розповсюдили заяву офіційного представника МЗС РФ Андрія Нестеренка. "МЗС Росії знову наполегливо рекомендує росіянам утриматися у нинішній ситуації від поїздок до Грузії", - зазначив він.