четвер, 2 вересня 2010 р.

Платіні виступає проти використання відеоповторів у футболі

Президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що виступає проти використання відеоповторів під час суддівства футбольних матчів, повідомляє Укрінформ-спорт із посиланням на "Новини-Вірменія".
Тема можливого застосування відеоповторів у футболі активно обговорюється після чемпіонату світу в ПАР.
"Судді не можуть все бачити, проте краще збільшити кількість суддів, ніж використовувати відеоповтори. Футбол має зберегти людяність", - сказав Платіні в середу журналістам в Єревані.
При цьому Платіні додав, що відеоповтори можуть дозволити собі тільки багаті країни, а невеликим державам це не під силу. На думку глави УЄФА, використання великої кількості відеокамер призведе до того, що футбол не потребуватиме арбітрів.
За словами Платіні, він знає, що таку практику пропонують ввести деякі телекомпанії, проте це вимагає додаткових витрат. Президент УЄФА вважає, що ці витрати краще спрямувати на будівництво футбольних полів.
На чемпіонаті світу з футболу стався ряд грубих суддівських помилок, з яких найбільший суспільний резонанс викликали незарахований гол англійця Френка Лемпарда в матчі 1/8 фіналу з Німеччиною і забитий з явного офсайду гол аргентинця Карлоса Тевеса в матчі з Мексикою на тій самій стадії.
Президент ФІФА Йозеф Блаттер був змушений вибачитися за помилки суддів перед Англією і Мексикою, проте виступив категорично проти застосування відеоповторів чи інших технічних засобів. Багато експертів, разом з тим, вважають, що суддівство в сучасному футболі потребує реформування.       
Укрінформ-спорт http://www.sport.ukrinform.ua/news/p29645/