пʼятницю, 19 жовтня 2012 р.

Pussy Riot і Віктор Пінчук - у ТОП-100 найвпливовіших у мистецтві

Pussy RiotРосійський панк-гурт Pussy Riot уперше ввійшов у щорічний список найвпливовіших людей у мистецтві за версією журналу ArtReview. Група посідає 57 рядок списку. Український бізнесмен і меценат Віктор Пінчук піднявся на 32 місце.

Рейтинг опубліковано на сайті ArtReview, передає Lenta.ru.

Очолює ТоП-100 арт-директор виставки сучасного мистецтва "documenta 13" Каролін Христов-Бакарджієв.

Укладачі переліку зазначають, що куратори рідко потрапляють на вершину списку, однак у випадку з Христов-Бакарджієв було зроблене виняток. На думку журналу, їй вдалося провести у цьому році надзвичайно популярну й цікаву "documenta", яку до того ж хвалили критики.

Друге місце посів галерист Ларрі Гагосян, а третє - лідер торішнього рейтингу, китайський художник-дисидент Ай Вейвей.

На четвертому місці влаштувався швейцарський галерист Іван Вірт, на п'ятому - німець Девід Цвірнер, а на шостому - один з найдорожчих сучасних художників Герхард Ріхтер.

Український бізнесмен Віктор Пінчук, власник PinchukArtCenter, повільно, але впевнено, посилює свій вплив у світі мистецтва - у цьому році він посів 32. Для порівняння: у 2008 році він був на 67, у 2009 р. - 53, у 2010 р. - 37, 2011 - 35.

Росію в списку ArtReview, окрім Pussy Riot, також представляє галеристка і директор центру сучасного мистецтва Гараж Дар'я Жукова, що спустилася за рік з 81-ого місця на 85. У списку традиційно присутній філософ і теоретик мистецтва Борис Гройс, що посідає 61 рядок.

У сотню, крім інших, потрапили британський художник Демієн Херст (41), художниця Марина Абрамович (35), американський автор Джефф Кунс (58), японець Такасі Муракамі (60) і дизайнер Міучча Прада (93).

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1764278

1 коментар:

  1. С творчеством их не знакомы, а влияние они уже имеют. Не совсем понимаю этот рейтинг.

    ВідповістиВидалити

Коментувати: