суботу, 27 жовтня 2012 р.

У день виборів Україна перейде на зимовий час

У ніч перед парламентськими виборами 28 жовтня Україна знову перейде на зимовий час шляхом переведення стрілок годинників на годину назад.

Нагадаємо, що 20 вересня 2011 року Верховна Рада ухвалила постанову "Про порядок обчислення часу на території України", що передбачала запровадження на території України часу
"другого часового поясу з додаванням години" без щорічного переведення годинникової стрілки, тобто, фактично, перехід на інший часовий пояс. Це рішення спричинило серйозний суспільний резонанс. Тож 30 жовтня парламент скасував свою постанову, направивши її на доопрацювання.

Наприкінці листопаду того ж року Кабмін запропонував новий законопроект про порядок обчислення часу, який передбачав встановлення в Україні часу другого часового поясу протягом усього року. У 2012 році уряд рекомендував відкласти прийняття цього проекту, щоб не створювати незручностей під час проведення влітку чемпіонату Європи з футболу. Цей законопроект ще й досі не прийнятий. Водночас, за прогнозами, рішення про встановлення зимового часу як постійного може бути прийняте у 2013 році.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_den_viboriv_ukraiina _pereyde_na_zimoviy_chas_1766484

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: