четвер, 25 жовтня 2012 р.

Міст за проектом Леонардо да Вінчі побудують в Туреччині

МістУ Стамбулі над затокою Золотий ріг, що розділяє європейську частину міста на північну і південну, побудують міст за проектом Леонардо да Вінчі.

Про це повідомляє італійське агентство ANSA з посиланням на заяву турецької влади.

Усі пропорції споруди, закладені італійським майстром, будуть дотримані, проте при його зведенні будуть використані сучасні технології. Довжина моста становитиме 220 метрів, висота - близько 25, ширина моста досягне 10 метрів.

Проект, який розроблявся три роки міжнародною командою фахівців, повністю фінансуватиметься на гроші приватних спонсорів, без залучення бюджетних коштів. Місцева влада вже затвердила проект, проте коли розпочнеться будівництво, поки що не повідомляється.

Проект Леонардо да Вінчі датується 1502 роком - саме тоді султан Османської імперії Баязид II вирішив побудувати міст над затокою, проте проект да Вінчі не сподобався. Після практично 500 років до концепції італійського майстра Відродження звернулися в Осло - в 2001 році там була побудована зменшена версія моста Леонардо. Після цього в Туреччині вирішили відтворити оригінальний проект. Зараз над бухтою Золотий ріг, що впадає в протоку Босфор, перекинуто чотири мости, але один з них не використовується.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/mist_za_proektom_leonardo_da_vinchi_pobuduyut_v_turechchini_1765795

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: