суботу, 13 жовтня 2012 р.

Художники запустять у космос капсулу часу з посланням інопланетянам

Мультимедійний художник Тревор Пеглен разом з художниками і діячами мистецтва має намір відправити у космос своєрідний фотозвіт про життя людства. Капсулу назвали Last Pictures ("Останні зображення"), у неї поклали диск з сотнею чорно-білих знімків.

Про це повідомляє NEWSru.com.

Але на знімках змальовані не історичні епохи або явища, а, швидше, предмети мистецтва - квіти, пейзажі, природні явища, будівлі. Також на поверхню диска нанесена карта Землі.

Фотографій людей там не дуже багато, але у добірку додали фотографії із зйомок фільмів "Завоювання планети мавп" і
"Попередження з космосу", що додає іронії цьому проекту.

Автор проекту розповідає, що на підбирання фотографій пішло кілька років, він радився з багатьма художниками, філософами, істориками і антропологами.

Орієнтовно диск з фотографіями буде виведений на орбіту восени 2012 року супутником EchoStar XVI з космодрому Байконур.

Космічний апарат послужить на користь людства лише 15 років, а після цього буде перекладений на так звану орбіту поховання, де ще багато мільйонів років літатиме послання людства до інопланетян.

Слід зазначити, що ця капсула не перша в історії, попередні були відправлені у космос у 1972 і 1973 роках з пластинами з анодованого алюмінію з інформацією про людину і Землю, а в 1977 році у космос відправилися дві капсули з позолоченими дисками, на яких були записані звуки і зображення.

Проте вважається, що матеріали попередніх капсул недовговічні, а для нового проекту учені розробили унікальний диск з позолоченого кремнію, який може існувати мільйони років.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/hudogniki_zapustyat_u_ kosmos_kapsulu_chasu_z_poslannyam_inoplanetyanam_1762690

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: