вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Вища рада з біотехнології Франції спростувала висновки дослідження кукурудзи з ГМО

КукурудзаВища рада з біотехнології Франції (ВРБ) у понеділок спростувала висновки дослідження французького професора Жіля-Еріка Сераліні з університету Кана щодо наявності зв'язку між онкологічними захворюваннями та продуктами з ГМО.

Про це повідомляє AFP.

"Вища рада з біотехнології Франції заперечує наявність причинно-наслідкового зв'язку між результатами дослідження та споживанням кукурудзи NK603, обробленої гербіцидом Roundup", - йдеться у заключному висновку ВРБ, яка за дорученням уряду здійснила аналіз спірного дослідження.

Разом з тим фахівці рекомендують провести довгострокові дослідження щодо безпеки кукурудзи NK603 американського виробника-гіганта Monsanto незалежними установами під егідою уряду.

До висновків досліджень вчених університету Кана скептично віднеслися також у Європейському агентстві з безпеки харчових продуктів (EFSA). Зокрема, його фахівці розкритикували методологію Сераліні.

Франція, а також Австрія, Угорщина, Греція, Люксембург, Румунія та Болгарія, тимчасово заборонили використання модифікованих рослинних культур, зокрема насіння кукурудзи MON810 від виробника Monsanto.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, професор Сераліні оцінив генетично змінений продукт і застосовуваний з ним пестицид з точки зору їхнього впливу на здоров'я більш тривалий період, ніж це робилося представниками урядів та харчової промисловості ЄС. На думку Жіля-Еріка Сераліні, продукти з ГМО токсичні, а їхнє споживання призводить до фатальних наслідків, зокрема захворювань на рак.

Роман Сущенко, ПАРИЖ
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1765092

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: