понеділок, 22 жовтня 2012 р.

Найтеплішим за останню сотню років в Україні став 2012 рік

ТемператураНинішній рік увійде до трійки найтепліших років в Україні за увесь період метеоспостережень, які проводяться в Києві з 1881 року. Навіть не дивлячись на те, що окремо практично жоден місяць цього року не був екстремально спекотним, сумарно в 2012 році зафіксована рекордна кількість теплих днів.

Про це заявив директор Центральної геофізичної обсерваторії України Олександр Косовець, повідомляють "Коментарі".

"Якби не було лютого, який опинився на другому місці по холоду з 1929 року, то цілком можливо, що 2012-й отримав би і першість, а так лютий зіпсував нам всю статистику", - зазначив синоптик.

Крім того, він нагадав, що цього року в Києві було найтриваліше літо з 1881 року. "Власне, я думаю, що воно і відносно більш пізнього часу є найдовшим. Нам кажуть, що найтепліше було в період Київської Русі, але інструментально це не підтверджено. А за погодою у нас почали спостерігати з 1881 року, але й до цього часу явно такого тепла не було. Тобто, можна говорити, що минуле літо найтепліше за всю другу половину другого і початок третього тисячоліть", - запевнив директор обсерваторії.

Характеризуючи нинішню теплу осінь, Косовець заявив, що зараз температура також вище норми. За його словами, підсумкова середня температура жовтня перевищить норму, але, швидше за все, не рекордно. Подібне явища, як зазначив учений, повністю відповідає загальній тенденції глобального потепління. "Раніше, хоча температура і піднімалася, але не так явно, як зараз", - сказав він.

За словами Косовця, процес глобального потепління в Україні триває. І тому "очікувати холодну зиму немає підстав". При цьому Косовець зазначив, що через глобальне потепління існує небезпека екстремальних температур, як високих, так і низьких.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1764630

2 коментарі:

  1. Погода приятная, осенняя, но так, чтобы аномальная - не заметно.

    ВідповістиВидалити
  2. кажуть, що найтепліше було в період Київської Русі... і екологія тоді була краща, і птахи співали голосніше

    ВідповістиВидалити

Коментувати: