четвер, 11 жовтня 2012 р.

У столичному парку "Перемога" відкриють алею-музей бойової техніки

У парку культури та відпочинку "Перемога" до aкінця року облаштують алею-музей бойової техніки.

Про це поінформував перший заступник голови Дніпровської райадміністрації Сергій Кравченко, повідомляє прес-служба КМДА.


Наразі у парку споруджують майданчик зі спеціальним бетонним покриттям, який має витримати багатотонні експонати, а саме: бойовий танк "Т-64", бойову ремонтно-експлуатаційну машину (БРЕМ), гаубицю "Д-30" та протитанкову гармату.

"Уся воєнна техніка пройшла демілітаризацію на підприємствах Міноборони, де її підготували для експлуатації в умовах музею під відкритим небом", - зазначається у повідомленні.

Парк "Перемога" було створено у 1965 та переплановано у 2008 році. На головній алеї парку розташований Курган Безсмертя. Його відкрили 21 червня 1967 року на честь героїв, які віддали життя у роки Другої світової війни.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1762061

3 коментарі:

  1. Спочатку планували відкриття музею до Дня визволення Києва...

    ВідповістиВидалити
  2. Наверное там будут стоять те экспонаты, которые мы каждый год 9 мая видим на Крещатике и фотографируемся на них. И правильно, чего им зря весь год простаивать где то :)

    ВідповістиВидалити
  3. За допомогою експонатів - бойової техніки на алеї-музеї - хлопчакам стануть більш зрозумілими події ВВВ, і чому парк називається "Перемога"...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: