вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Київські чиновники пройдуть обстеження у психіатра і нарколога

ДовідкаВлаштуватися в мерію або в райадміністрацію в Києві стало набагато складніше. Якщо екс-мер Леонід Черновецький своїх чиновників "проганяв" через детектор брехні, то тепер кандидати змушені проходити перевірку у нарколога, психіатра, а їх дипломи ретельно перевіряють органи. Посилення вимог пояснюють боротьбою з корупцією.

Про це повідомляє "Сегодня".

«КМДА як орган державної влади зобов'язаний виконувати закон про протидію корупції. Думаю, що жорсткий відбір кандидатів на посаді в адміністрації абсолютно виправданий. У владі повинні працювати люди з бездоганною репутацією», - сказав заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Але якщо в інших місцях можна пройти медогляд за місцем проживання і безкоштовно, то в Києві одна довідка Ф 133/о обійдеться в 400-500 грн., і видають її лише одна-дві поліклініки в кожному районі. Сюди входить огляд у психіатра і нарколога. Окрім цього, доведеться пройти терапевта, офтальмолога, хірурга, дерматолога, отоларинголога, зробити кардіограму. І витратити цілих 2-3 дні. При цьому жодного огляду ніхто не проводить. Психіатр і нарколог просто дивляться, чи не стоїш ти на обліку, запитують, чи немає скарг, і видають свій сертифікат з печаткою. За нього беруть 48 і 78 грн. Лікарі в кабінетах сидять ті самі, що і в поліклініці. Але якщо прийоми вони проводять безкоштовно, то тут за те, що заглянуть тобі в рот, беруть гроші. При цьому в КМДА говорять: випадків, аби серед чиновників виявився наркоман або психічно хворий, не було.

Окрім лікарських довідок, йде і перевірка дипломів - у виші направляють запити з проханням підтвердити, чи дійсно у них навчалася така людина. У Києві офіційних заяв про фальшивки не було, але тепер людей без закінченої вищої освіти в КМДА навіть на найнижчі посади не беруть, а до дипломів вимагають і додатки з оцінками.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kiiivski_chinovniki_proydut_obstegennya_u_psihiatra_i_narkologa_1765104

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: