понеділок, 15 жовтня 2012 р.

У ЗМІ з'явилася соціологія, замовлена опозицією та УДАРом для узгодження кандидатів

У розпСоціологіяорядженні видання «Коммерсант'-Україна» виявилися дані соціологічних компаній, які провели на замовлення об'єднаної опозиції та партії УДАР дослідження у ряді мажоритарних округів.

Усього участь у дослідженні взяли 7 компаній: Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), соціологічна група "Рейтинг", Центр соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір», центр соціальних та маркетингових досліджень "Соціс", Центр ім.Разумкова, TNS-Україна, GFK-Україна. Спеціалістами компаній було вивчено електоральні переваги у 37 округах.

У числі «неперспективних» кандидатів виявився ряд відомих політиків, зокрема заступник голови парламентського Комітету з питань промислової, регуляторної політики та підприємництва Ксенія Ляпіна (балотується по округу № 216 від «Батьківщини») та перший заступник голови парламентського Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Сергій Терьохін (балотується від «Батьківщини» по округу № 211).

Ляпіна різко відреагувала на цю інформацію, заявивши, що вона «є грубою передвиборчою провокацією представників цієї політичної сили (УДАР), яку було ні з ким не узгоджено ні у Раді об'єднаної опозиції, ні у ВО "Батьківщина".

Згідно з даними соціологів, що є у розпорядженні «Коммерсант'-Україна», Ксенія Ляпіна користується найменшою підтримкою серед киян, ніж кандидат від УДАРу по цьому округу Олексій Давиденко13,6% проти 23,8%. Приблизно така сама ситуація і щодо Сергія Терьохіна, якому в Голосіївському районі протистоїть Микола Бабенко10,6% проти 23,1%.

Видання зазначає, що дослідження проводилося у 37 округах, в той час як УДАРом було оголошено про зняття 32 кандидатів. Цей факт пояснюється тим, що у ряді округів соціологи зафіксували приблизно однакову кількість симпатиків як у «Батьківщини», так і у УДАРа. Наприклад, в окрузі № 212, де балотуються генерал-лейтенант міліції Віталій ЯремаБатьківщина») та колишній глава Інтерполу в Україні, народний депутат Кирило Куликов (УДАР). За них готові проголосувати 18,8% та 19,5% виборців.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1762855

1 коментар:

  1. напередодні виборів політичні сили активізуються і виливають на своїх "опонентів" весь бруд!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: