понеділок, 29 жовтня 2012 р.

Завершився перший комерційний політ корабля Dragon

Американський космічний корабель Dragon, що aвідстикувався від Міжнародної космічної станції, у неділю успішно повернувся на Землю.

Про це повідомляє ІТАР-ТАСС із посиланням на НАСА.

"У другій половині дня він (Dragon) приводнився в заданому районі Тихого океану в кількох сотнях кілометрів від узбережжя мексиканського півострова Каліфорнія.
Звідти він буде доставлений на борту спеціального 30-метрового судна у Лос-Анджелес, а потім - в науково-технічний центр в Макгрегорі (штат Техас)", - йдеться в повідомленні.
Dragon вирушив до МКС з космодрому на мисі Канаверал три тижні тому і доставив екіпажу орбітального комплексу близько 450 кг вантажів, у тому числі харчі та одяг, а також обладанння і матеріали для 166 наукових експериментів.
Назад він привіз результати вже проведених досліджень, матеріали для продовження наукових робіт і близько 230 кг старого обладнання.

Серед найцінніших вантажів - 500 заморожених місткостей з аналізами крові і сечі, взятими у екіпажів станції за останній рік. За словами фахівців космічного відомства США, їх буде доставлено з Макгрегора в НАСА протягом 48 годин. Інші вантажі, які не вимагають термінового транспортування, прибудуть до місця призначення трохи пізніше.
Нині Dragon є єдиним вантажним кораблем багаторазового використання. Вперше він вирушив у випробувальний політ до МКС у травні цього року, а тепер здійснив перший комерційний рейс до станції.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/zavershivsya_pershiy_komertsiyniy_polit_korablya_dragon_1766989

1 коментар:

  1. Все хорошо, что хорошо заканчивается. А американцы ж вроде заявляли. что отошли от космических дел...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: