понеділок, 15 жовтня 2012 р.

Рекрутери склали рейтинг негативних якостей кандидатів на вакансії

Рекрутери склали рейтинг негативних якостей кандидатів на вакансії. Про це повідомляють інтернет-ЗМІ.

Більш усього їх обурює непунктуальність претендентів. Рекрутери в таких випадках нещадні: відразу заносять безвідповідального претендента до чорного списку і більше з ним не працюють.

Друге місце в
Роботарейтингу зайняла нерозлучна парочка — неохайний одяг і неприємний запах. Виявляється, ще багато хто в нашій країні не пере одяг і не миється. Навіть перед важливими співбесідами. Майки, шорти і кеди, нехай навіть чисті, теж не викликають захвату в кадрових агенціях.

Зарозуміла поведінка - на третьому місці в антирейтингу. Пихаті співбесідники не подобаються нікому, рекрутери теж їх дуже не люблять. І навіть те, що кандидат тридцять років відпрацював директором, не стане для нього виправданням.

Небажання підтверджувати свій професіоналізм - на четвертому місці. Усім відомо, що головне завдання ейчара — з'ясувати, чи є кандидат на вакантну посаду хорошим фахівцем. Значить, потрібно зрозуміти, що він знає і вміє. Але, як не дивно, звичайне прохання розповісти про професійні навички може викликати у претендента негативну реакцію. Небажання претендента говорити про свої професійні знання та вміння безвідмовно діє рекрутеру на нерви.

Усі фахівці з добору персоналу звертають увагу на хороші рекомендації претендента. Але діють за правилом "довіряй, але перевіряй", адже вони головою відповідають перед працедавцем за свій вибір. Практика кадрових агенцій показує, що інколи хвалебний папір — не справжній документ, а всього лише фікція. Для рекрутера фальшива рекомендація все одно, що підроблена купюра для банкіра. Пощади претендентові не буде. "Липові" рекомендації претендентів займають п'яте місце в рейтингу.

Завершує перелік головних подразників для рекрутера нескромна поведінка претендентів. Розбещеність, зайва веселість і грайливість кандидатів збиває з ділового настрою, заважає працювати. А деколи навіть змушує замислитися про адекватність претендента-веселуна.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/rekruteri_sklali_reyting_negativnih_yakostey_kandidativ_na_vakansiii_1762770

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: