суботу, 13 жовтня 2012 р.

Картина Клода Моне «Латаття» піде з молотка

Аукціонний дім Christie's виставив на продаж картину Клода Моне із серії «Латаття», яка оцінюється у $30-$50 млн. Полотно піде з молоткад 7 листопада на вечірніх торгах мистецтвом імпресіоністів і модерністів у Нью-Йорку.

Про це повідомляє Лента.ру.


Йдеться про картину «Біле латаття», написану у 1905 році у Живерні. Саме у цей час Клод Моне почав активно працювати над серією, що стала найпопулярнішою у його творчості. Лише у 1905-1908 роки художник написав 60 робіт із зображенням ставка у Живерні.

Картина виставлена на торги з колекції Естель Ален, вдови брокера Херберта Алена. Разом з «Лататтям» будуть продані пейзажі Каміля Піссаро і Альфреда Сислея, вартість яких становить $2,5-$3,5 млн.

Виручені від продажу картин кошти підуть у Hackley School у Нью-Йорку.

У колекцію сім'ї Алена «Біле латаття» потрапило в 1979 році і до 1998 року не виставлялося. Наприкінці 90-х брокер позичив витвір мистецтва для виставки «Моне в XX столітті», організованої Королівською Академією мистецтв і Бостонським Музеєм витончених мистецтв.

Найдорожчою картиною Клода Моне з тих, що були продані на аукціоні, наразі є «Ставок з лататтям». Цю роботу французького майстра купили за $80,4 млн
.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/kartina_kloda_mone_latattya_pide_z_molotka_1762691/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: