суботу, 20 жовтня 2012 р.

Міжнародний кінофестиваль "Молодість" стартує у Києві

42-ий Міжнародний кінофестиваль "Молодість" розпочинається у Києві 20 жовтня.

Відповідно до програми, розміщеної на сайті фестивалю, урочиста церемонія відкриття за участю почесних гостей - українських та іноземних режисерів, акторів, продюсерів, музикантів -
відбудеться увечері в Національній опері України.

Родзинкою відкриття стане показ відреставрованої німої стрічки "Шкурник" (1929) Миколи Шпиковського у супроводі українського симфонічного оркестру "Київ-Класик" під керівництвом Германа Макаренка. Організатори очікують, що демонстрація фільму стане сенсаційною подією, оскільки картина тривалий час була заборонена через те, що безсторонньо показувала революцію 1917 року.


У програмі першого дня фестивалю - стрічки з ретроспективи Богдана Ступки "Джордано Бруно", "Білий птах з чорною ознакою", "Вогнем і мечем" - у "Кінопалаці" та Алена Роб-Грійє "Поступові перетікання втіхи", "Трансєвропейський експрес", "Чоловік, який обманює", "Едем і потому" - у кінотеатрі "Київ".

Також фільми "П'єта" (програма "Фестиваль фестивалів") - кінотеатр "Київ"; "Щастя" (програма "German wave") - кінотеатр "Жовтень"; "Безпідставна любов", "Пан Лазар" ("French connectiоn") - кінотеатр "Київ"; "Боб Марлі" (спеціальна подія) - кінотеатр "Київ"; "Гармонії Веркмейстера" (Смертельна селекція) - кінотеатр "Жовтень".

У кінотеатрі "Київ" демонструватимуться й стрічки "Злітна смуга" та "Звуки шуму", а програма "Довгі ночі короткого метру: Швейцарія", що нараховує 30 фільмів, стартує о 23.00.

Загалом фестиваль "Молодість" планує цього року показати понад 300 фільмів - у конкурсній, позаконкурсній та альтернативній програмах.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/mignarodniy_kinofestival_molodist_startue__u_kie_vi_1764595

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: