четвер, 18 жовтня 2012 р.

У світі нарахували більш як мільярд смартфонів

aКількість використовуваних у світі смартфонів за підсумками третього кварталу 2012 року вперше перевищила один мільярд. Про це повідомляє аналітична компанія Strategy Analytics. Як зазначається у дослідженні, лише за останній рік кількість активних смартфонів збільшилася на 47 відсотків - з 706 мільйонів до 1 мільярда 38 мільйонів пристроїв.

Експерти Strategy Analytics припускають, що позначка два мільярди смартфонів буде пройдена вже 2015 року.

Насамперед, як зазначається, це станеться за рахунок ринків Китаю, Індії та африканських країн, що розвиваються і рівень поширення смартфонів в яких на даний час відносно низький.

Автори дослідження також висловили думку, що протягом наступних п'ятьох років на ринку смартфонів продовжать домінувати пристрої на базі Android і Apple iOS, однак до них може значно наблизитися Windows Phone від Microsoft, яка у цей час не займає значної частки на ринку.

За точку відліку продажу смартфонів дослідники Strategy Analytics взяли 1996 рік, коли на ринок вперше надійшов апарат Nokia Commuticator. Між тим, у звіті зазначається, що переломним моментом для ринку, що сильно вплинув на його подальший розвиток, стала поява першого iPhone від Apple 2007 року.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1763933

2 коментарі:

Коментувати: