пʼятницю, 20 лютого 2009 р.

Найкраще "передразнював" оленів єгер із Закарпаття...

УЖГОРОД, 20 лютого. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. Чемпіоном Європи з імітації ричання оленя повернувся з Угорщини єгер Великобичківського лісгоспу Закарпатської області Іван Вішован. Він привіз і головну нагороду - перехідний приз Святого Губерта.
Такі чемпіонати проводяться щороку в іншій європейській країні. Цьогорічні змагання, які відбувалися в містечку Гьоді під Будапештом, - десяті. У них брали участь кращі імітатори з багатьох країн, у т.ч. й переможці трьох останніх змагань. За Україну разом з Іваном Вішованом виступав і єгер Ясінянського лісгоспу Ярослав-Степан Дячук. Журі віддало перевагу Івану, який не тільки досконало виконав усі "номери" програми, але й продемонстрував неабиякий артистизм під час виступу.
А належало учасникам змагань відтворити широкий спектр голосів оленів: ричання старого і молодого звірів; рик оленя, який стоїть біля стада самок; ричання-повідомлення про втечу; ричання переможця після боротьби з конкурентом. У випадку однакової кількості очків у кількох учасників передбачалися додаткові "дисципліни": імітація ричання оленя, який відпочиває, і ричання молодого оленя, який викликає на бій старого.
До речі, подібні змагання, великим ентузіастом яких є заступник начальника обласного управління лісового і мисливського господарства Володимир Машура, проводяться і на Закарпатті. Теперішній чемпіон континенту Іван Вішован спочатку перемагав удома, набираючись досвіду і відповідно тренуючись. І ось - європейське визнання...