четвер, 19 лютого 2009 р.

Збільшено покарання для колишнього голови благодійного фонду "Медицина майбутнього"

СУМИ, 18 лютого. /Сергій Ханін - УКРІНФОРМ/. Апеляційний суд Сумської області збільшив покарання для голови місцевого благодійного фонду "Медицина майбутнього" С., який звинувачується у привласненні великої суми благодійних внесків.

За інформацією прес-служби прокуратури області, до зазначеної інстанції кримінальна справа потрапила на розгляд після того, як до неї надійшло відразу дві апеляції.

Одна з них - від прокуратури, яка вважала, що винесений у грудні минулого року Зарічним районним судом Сум вирок, згідно з яким керівника створеного при Сумській обласній клінічній лікарні фонду за привласнення майже 900 тис. грн благодійних внесків було засуджено до 4,5 року позбавлення волі, є м'яким.

Іншу ж подали сам засуджений та його адвокат, які не погоджувалися з такою мірою покарання, вважаючи, що голова фонду взагалі незаконно притягнутий до кримінальної відповідальності.

Розглянувши ці скарги, апеляційний суд дійшов висновку, що С. заслуговує суворішого покарання і повинен бути ізольованим від суспільства. Колишнього керівника "Медицини майбутнього" засуджено до семи років позбавлення волі, як цього і вимагав прокурор, який підтримував державне обвинувачення у справі.

За засудженим зберігається право оскаржити цей вирок до Верховного суду України.