неділю, 15 лютого 2009 р.

Вартість проїзду в Харківському метро збільшена до 1,5 грн

ХАРКІВ, 14 лютого. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Вартість проїзду в Харківському метрополітені з сьогоднішнього дня збільшена вдвічі: з 0,75 грн до 1,5 грн, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами начальника ГУ економіки Харківської облдержадміністрації Анатолія Дуленка, тариф переглянуто з урахуванням об'єктивних причин: зростання цін на матеріали, запчастини і обладнання, комунальних послуг. Збитки метрополітену за 2007 рік перевищили 10 млн грн, а за 11 місяців 2008 року - 11 млн грн. Метрополітен не спроможний оновлювати рухомий склад, що не може не позначитися на безпеці руху. Нинішнє підвищення плати за проїзд в метро є економічно обгрунтованим, говорить А. Дуленко. Розрахунок тарифу, за його словами, узгоджений з центральною владою без зауважень.

Як раніше повідомляв УКРІНФОРМ, власті Харкова і області відхилили первинний проект метрополітену, що передбачає збільшення плати за проїзд до 1,9 грн. Відхилено і пропозиція об'єднання профспілок Харківської області ввести соціальний тариф, що не перевищує 1,25 грн.