неділю, 15 лютого 2009 р.

Обставини ДТП на Тернопільщині з'ясовує урядова комісія

ТЕРНОПІЛЬ, 14 лютого. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ/. Обставини дорожньо-транспортної пригоди із людськими жертвами на Тернопільщині розслідує урядова комісія, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Члени створеної Кабінетом Міністрів України комісії з розслідування причин трагедії, яка трапилася сьогодні вранці внаслідок зіткнення приміського дизельного потягу з рейсовим автобусом, працюють на місці трагедії. Комісію у складі керівників "Укрзалізниці", автодорожніх служб, представників Міністерства внутрішніх справ очолює заступник міністра транспорту Володимир Бадагов.

Крім п'ятьох осіб, що загинули на місці трагедії, 14 госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості в одну із тернопільських лікарень, восьмеро із них - у вкрай важкому стані. Десять пасажирів автобуса проходять медичне обстеження, п'ятьох після надання допомоги і обстеження доправлено на місце проживання для подальшого амбулаторного лікування.

За попередніми даними, в автобусі марки "ПАЗ" перебувало до тридцяти пасажирів. Міський голова Тернополя Роман Заставний повідомив, що всіх потерпілих в аварії та тих, які перебувають зараз на лікуванні в реанімаційному відділенні міської лікарні швидкої допомоги, лікуватимуть за кошти міського бюджету. "Висловлюю щирі співчуття родичам та близьким загиблих у цій трагедії. А за життя тих, хто зараз перебуває в лікарні, ми боротимемося до останнього", - сказав Роман Заставний.