пʼятницю, 20 лютого 2009 р.

Риболовецьке судно, що затонуло у Магеллановій протоці, перевозило 7 тонн золота і срібла

КИЇВ, 20 лютого. (УКРІНФОРМ). Справжні скарби лежать на дні Магелланової протоки, де місяць тому затонуло риболовецьке судно під чилійським прапором "Полар міст". Воно вийшло з аргентинського порту Пунта-Кілья /провінція Санта-Крус/ з незвичайним вантажем.
Як повідомили у четвер аргентинські ЗМІ, на його борту перевозили майже сім тонн злитків золота і срібла, вартість яких оцінюється в 10-20 млн. доларів. Власником вантажу є гірничорудне підприємство, що належить аргентинській державній компанії "Фомікрус" і південноафриканській "Англоголд". Судно прямувало у чилійський порт Пунта-Аренас і далі до Швейцарії, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на ІТАР-ТАСС.
Президент "Фомікрус" Мігель Ферро розповів, 10 відс. затонулих "скарбів" - це злитки золота і 90 відс.- срібла. Він також повідомив, що вантаж повністю застрахований і найближчим часом міжнародна страхова компанія направить групу водолазів, які спробують підняти його з дна.
Чилійське судно "Полар міст" затонуло у Магеллановій протоці 16 січня. Вісім осіб, які знаходилися на його борту, були евакуйовані вертольотом ВМС Аргентини.