вівторок, 24 лютого 2009 р.

Порушено кримінальну справу щодо кримських беркутівців, які влаштували погром у Мирному

СІМФЕРОПОЛЬ, 24 лютого. /Гульнара Курталієва - УКРІНФОРМ/. Дії бійців спецпідрозділу «Беркут» і Сімферопольського райвідділу міліції, які перевіряли інформацію про місцеперебування підозрюваної в крадіжці людини, кваліфіковано як перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків.
Про це повідомили у прес-службі прокуратури АРК. За даним фактом прокурором Сімферопольського району порушено кримінальну справу. З'ясовуються всі обставини нічного вторгнення до будинку потерпілих і використання правоохоронцями спецзасобів, що спричинили тяжкі тілесні ушкодження Мустафи Хаїрова.
У кримському главку МВС, повідомили у відділі зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в АРК, мають намір надати допомогу в лікуванні потерпілого, якому ампутовано кисть руки внаслідок вибуху гранати, а також компенсувати матеріальний збиток, завданий під час спецоперації із затримання підозрюваного.
У Департаменті зі зв'язків з громадськістю і міжнародної діяльності МВС України проінформували, що дії правоохоронців Сімферопольського району з участю співробітників «Беркута», внаслідок яких постраждала сім'я, кваліфікуються як «недостатньо професійні», а рішення про проведення акції з силовим проникненням до будинку мешканця селища Мирне і застосування спецзасобів «було помилковим».
Як передавав УКРІНФОРМ, у ніч на 22 лютого бійці спецпідрозділу «Беркут» здійснили озброєне вторгнення до помешкання сім'ї Хаїрових. Під час силової операції із застосуванням спецзасобів голова сім'ї, намагаючись викинути гранату з будинку, отримав каліцтво, внаслідок чого йому було ампутовано кисть лівої руки.
Керівництво Меджлісу кримськотатарського народу звернулося із заявою до Генеральної прокуратури України з вимогою розслідування даного інциденту.