середу, 25 лютого 2009 р.

За підробленими довідками про доходи два сумчани одержали кредити на суму більше 1 000 000

СУМИ, 25 лютого. /Сергій ХанінУКРІНФОРМ/. За підробленими довідками про доходи два керівники сумських фірм отримали в банках кредитів на суму більше мільйона гривень, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу прокуратури області.
Один з них, засновник і директор двох ТОВ, виготовив собі довідки про доходи, зазначивши в ній, що з травня по жовтень 2007 року у кожній фірмі він отримав більше 15 тис грн зарплати. Ці довідки аферист надав до сумської філії одного з банків, що дозволило йому взяти на півроку в кредит більше 950 тис грн.
Цю суму впродовж дії кредитного договору підприємець не погашав, в результаті чого станом на кінець січня поточного року його борг перед банком складав більше 1,1 млн грн.
Зацікавившись за інформацією банку особою боржника, правоохоронці встановили, що протягом 2007 року фірми, якими він керує, не отримували доходів, про що свідчили дані податкової інспекції. Отож довідки, надані банку, містили неправдиві дані, що дало підставу за цим фактом порушити проти підприємця кримінальну справу.
Засновник і директор іншого приватного підприємства Сум пішов ще далі: за даними прокуратури, він виготовив довідку про доходи з неправдивою інформацією не тільки для себе, а ще й для трьох інших громадян, двоє з яких взагалі ніколи не працювали в його фірмі. За цими довідками в різних банках було отримано кредити, сума заборгованості за якими на сьогодні становить більше 20 тис грн.
Стосовно цього підприємця також порушена кримінальна справа.