четвер, 19 лютого 2009 р.

У Криму завершилося розслідування у справі про колишнього керівника сімферопольської птахофабрики

СІМФЕРОПОЛЬ, 19 лютого. /Гульнара Курталієва - УКРІНФОРМ/. Прокуратура АРК направила до суду кримінальну справу за фактом службової недбалості колишнього керівника птахофабрики «Південна-Холдинг».
Як повідомили в прес-службі прокуратури АРК, перевірка птахофабрики, внаслідок якої порушена кримінальна справа, розпочалася після того, як влітку минулого року за інформацією кримської служби безпеки на підприємстві було виявлено майже 2 млн тухлих яєць. Прокуратурою встановлено, що продукція фабрики зберігалася з порушеннями і не відповідала нормам безпеки.
Крім того, що керівник підприємства не потурбувався про закупівлю необхідного обладнання для зберігання яєць, не відповідало необхідним нормам і утримання послідосховища, внаслідок чого забруднення зазнало понад 10 га сільськогосподарських земель Сімферопольського району. Як наслідок, державі нанесений збиток у розмірі 45,5 тис грн.
Крім службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України), колишній керівник підприємства обвинувачується в загрозі поширення епідемічних і інших хвороб (ст. 325) та забрудненні землі (ч.1 ст. 239).