вівторок, 24 лютого 2009 р.

У Львові боржників відключатимуть від тепла цілими будинками - укупі з сумлінними платниками

ЛЬВІВ, 24 лютого. /Георгій Маценко - УКРІНФОРМ/. Незважаючи на те, що Львів отримав необхідні ліміти газу, а за рівнем проплат за енергоресурси львів'яни посідають одне з перших місць в Україні, комунальники активізували діяльність із залучення боргового резерву. ЛМКП «Львівтеплоенерго» розпочало сьогодні розсилку попереджувальних листів споживачам, які ще не розрахувалися за послуги з тепло- та водопостачання.
За словами директора «Львівтеплоенерго» Богдана Кота, у листах нагадують про суму заборгованості будинку і закликають оплатити її впродовж 10 днів. У випадку відсутності погашення боргу відключення об’єктів проводитиметься без додаткового попередження. Припинення постачання теплової енергії триватиме до моменту усунення причини, яка стала підставою для таких дій, та сплати витрат на підключення системи опалення. Комунальники від'єднуватимуть від тепла не конкретну квартиру, а усі в будинку, адже з огляду на специфіку теплопостачання, споживачем послуг виступає будинок у цілому.
Найперші попередження скеровано на адреси житлових будинків відомчого підпорядкування, мешканці яких мають найнижчий рівень оплати за послуги з теплопостачання серед споживачів «Львівтеплоенерго» – 45 відсотків. Їх загальна заборгованість становить 5 мільйонів 240 тисяч гривень.