неділю, 15 лютого 2009 р.

На місці ДТП у Тернопільській області працюють експерти

ТЕРНОПІЛЬ, 14 лютого. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ/. У Тернопільській області експерти працюють на залізничному переїзді, де внаслідок зіткнення рейсового автобусу із дизель-потягом загинули 5 і поранено 14 осіб.

Кореспондент УКРІНФОРМу, який побував на місці трагедії, з'ясував деякі обставини надзвичайної події.

За даними радника юстиції, Тернопільського транспортного прокурора Олега Цимбалюка, аварія сталася сьогодні о 9.45 за 16 кілометірв від Тернополя. На залізничному переїзді, обладнаному світловими і звуковими сигналами та іншими вимогами щодо безпеки дорожнього руху, рейсовий автобус ПАЗ виїхав на залізничне полотно. У цей час колією рухався дизель - поїзд Тернопіль-Іване-Пусте, який навіть застосувавши естрене гальмування, не зміг зупинитися перед автобусом і відкинув його на узбіччя, за кілька метрів від трансформаторної будки.

Автобус належить приватному перевізникові. Водій та четверо пасажирів загинули на місці. Рятувальні роботи ускладнювалися тим, що автобус працював на газовому пальному, яке у будь-яку мить могло вибухнути.

Чотирнадцятьох поранених людей було доправлено в лікарні обласного центру. Один із потерпілих, з яким зустрівся кореспондент УКРІНФОРМу, мешканець села Скоморохи Євген Юзьва зазнав травми голови, рук та ніг. Чоловік сказав, що пасажири тільки почули протяжіний гудок потяга, а потім - страшний удар.

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах наслідків ліквідації Чорнобильської катастрофи Тернопільської ОДА Ореста Сінгалевича, одразу після завершення огляду місця аварії відбудеться засідання щойно створеної спеціальної комісії із розслідування обставин трагедії. Працівники транспортної прокуратури, слідчі, продовжують обстежувати територію, де сталася надзвичайна подія. Зараз триває пошук особистих речей, документів для їх подальшої ідентифікації.

Як стало відомо кореспондентові УКРІНФОРМу із власних джерел, ще одна людина, яка, не переживши побаченого, померла безпосередньо у потязі, з яким зіткнувся автобус.