четвер, 19 лютого 2009 р.

Названо переможців півфіналу національного відбору на участь у "Євробаченні-2009"

КИЇВ, 18 лютого. (Наталія Сметаніна - УКРІНФОРМ). Національна телекомпанія України оголосила переможців півфіналу Національного відбору "Євробачення-2009", який був проведений 8 лютого. З 31 учасника конкурсу протягом 10 днів було обрано 15 найкращих виконавців-фіналістів - це Tori Joy, гурт "Гарячий шоколад", Брянцева Тетяна, "Закльопки", Наталія Волкова, "4 Kings", Світлана Лобода, "Kishe", "ANA", гурт "NikitA", Олександр Панайотов, Денис Барканов, Іра Пойзен, "GODO' ", Lenara (Ленара Османова), повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Як зазначив голова журі Національного відбору "Євробачення-2009" Василь Ілащук, за участю 15 фіналістів 8 березня у Національному палаці "Україна" відбудеться фінал відбору з інтерактивним голосуванням. Всі бажаючі громадяни і негромадяни України, хто перебуває на території України, матимуть можливість голосувати і допомогти відібрати членам журі кращого співака, який поїде на "Євробачення-2009", повідомив В.Ілащук.

"Протягом десяти днів наші юридичні органи та наша міжнародна дирекція дуже серйозно вивчали всі питання про те, чи немає ніяких порушень. Якщо були порушення, ми тим учасникам подякували за участь. А всі, хто зайняв гідне місце, без порушень пройшли і посіли своє призове місце у фіналі", - зазначив В. Ілащук. "Ми були зацікавлені лише в одному - вибрати найкращого представника від нашої країни, аби представити Україну гідним чином", - додав він.

За словами В. Ілащука, члени журі були вибрані не випадково. Як професіонали своєї справи, вони добре обізнані в тій роботі, яку виконують. "І тому всі перипетії, що виникли довкола проведення Національного відбору "Євробачення-2009" - це ніщо інше, як шоу-бізнесові плітки, які завжди супроводжують подібні музичні проекти", - сказав голова журі, додавши, що Національна телекомпанія діяла абсолютно чітко згідно з чинним законодавством України та положенням Європейської мовної спілки."Україна завжди посідала досить пристойні місця на подібних конкурсах. Хотілося б, щоб цьогорічний конкурс так само увінчався для нас успіхом", - підкреслив В.Ілащук.