середу, 25 лютого 2009 р.

Продано один з найдорожчих персональних комп'ютерів в історії вітчизняного роздрібного продажу

ДОНЕЦЬК, 25 лютого. /Олена ВасінаУКРІНФОРМ/. Мережа комп'ютерних магазинів «Клiк» продала один з найдорожчих ПК в історії роздрібного продажу в Україні. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, загальна вартість ПК, проданого в одному з магазинів Донецька, становила майже 45 тисяч гривень. Комп'ютер було складено й протестовано на комп'ютерній фабриці «АМІ».
- За нашими даними, комп'ютери подібної обчислювальної потужності на базі новітніх технологій корпорації Intel у роздріб ще не продавалися, - зазначає Юлія Чернишова, керівник підрозділу Intel з роботи з інтеграторами в Україні, Білорусі та Молдові. – Попри кризу, подібні конфігурації будуть все одно затребувані ентузіастами і знайдуть своїх споживачів».
Комп'ютер «АМІ» виготовлено на базі найшвидшого у світі процесора для настільних ПК Intel Core i7 Extreme Edition і двох найшвидших відеокарт GeForce 295 GTX, об'єднаних за технологією NVIDIA SLI. Загальний обсяг оперативної пам'яті становить 12 Gb, а обсяг дискового простору - 1ТВ. Для зниження шумових характеристик у ПК було встановлено вентилятори на базі гідродинамічних підшипників (FDB), що дають рівень шуму не більше 20 дБ. Комп'ютер виготовлено в рамках діючої у магазинах «Клiк» системи замовлених конфігурацій.
- Кількість замовлених конфігурацій зростає, - говорить Ірина Абліцова, директор ТМ «Клік». – Нині продаємо майже 12% ПК на замовлення, що на 20% більше, ніж у другому півріччі 2008 року. Спеціалізовані мережі дедалі більше тяжітимуть до замовлених конфігурацій, залишаючи серійні моделі прерогативою великих побутових мереж. Це тенденція більшості розвинених країн.
Довідка: Роздрібно-сервісна мережа «Клiк» - бізнес-проект компанії «АМІ», одного з найбільших системних інтеграторів та виробників комп'ютерної техніки в Україні. Нині торговельна мережа нараховує майже 80 магазинів (власних і франчайзингових).
Компанія «АМІ» пропонує комплексні послуги з проектування і створення сучасної інформаційної та інженерної інфраструктури на об'єктах будь-якої складності, а також послуги з навчання і сертифікації персоналу в сфері ІТ-технологій.