вівторок, 24 лютого 2009 р.

У Донецьку комунальні платежі у боржників відсуджують, 1 мільйон вже висудили

ДОНЕЦЬК, 24 лютого. /Сергій Абуков - УКРІНФОРМ/. З початку року донецькі суди прийняли 601 рішення про стягнення заборгованості з городян на користь ККП «Донецькміськтепломережа» на загальну суму 965,9 тис. грн. Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу тепломережі.
За цей же час судові виконавці згідно з раніше прийнятими рішеннями стягли в касу теплопостачального підприємства 646,3 тис. грн. Крім того, в органи юстиції передано ще 1403 виконавчі документи на погашення заборгованості за опалення і гаряче водопостачання в судовому порядку. На розгляді в судах знаходиться 1964 аналогічні позови на загальну суму 4,9 млн грн.
Керівництво тепломережі заявляє, що претензійно-позовна робота продовжуватиметься з наростаючою активністю. «Неплатежі донеччан, як всі мали можливість переконатися, регулярно ставлять місто на грань відключення котелень від газу, і нам доводиться робити все можливе, щоб вчасно сплатити за спожите паливо. Але я настійно рекомендую жителям не доводити справу до суду, інакше, крім боргу, їм доведеться заплатити ще й судові витрати», - зазначив перший заступник директора ККП «Донецькміськтепломережа» Олександр Семченко.