неділю, 15 лютого 2009 р.

Прикордонники Ізмаїльського прикордонзагону затримали велику партію контрабандних сигарет на українсько-румунському кордоні

ОДЕСА, 14 лютого. /Володимир Новак - УКРІНФОРМ/. Сьогодні, близько 3 години ранку, прикордонний наряд помітив двох невідомих і декілька коробок на березі Дунаю. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в прес-службі Південного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Судячи з поведінки, в таку ранню годину ці двоє явно вийшли не на прогулянку. Підтвердження не примусило себе довго чекати - з боку Румунії до українського берега рухалися два моторні човни. Помітивши наближення прикордонного наряду, човни різко змінили курс і рушили в зворотному напрямі. Тим, хто чекав гостей на березі, пощастило менше: прикордонники затримали одного з них, громадянина Молдови (другому вдалося сховатися), а разом з ним і 44 ящики сигарет українського виробництва.

У ході огляду берегової лінії і прилеглої місцевості було виявлено ще 91 ящик сигарет "Море", "Святий Георгій", "Ронсон". Усього в руки прикордонників потрапило 135 коробів сигарет.

Про факт затримання була проінформована прикордонна варта Румунії.

На даний момент проводяться слідчі дії за фактом правопорушення, а також заходи з метою встановлення осіб, причетних до здійснення протиправної діяльності, і пошук другого контрабандиста.

Після проведення необхідних заходів 67,5 тисяч пачок контрабандних сигарет будуть передані представникам Ізмаїльської митниці.

Це вже третій випадок затримання контрабандних тютюнових виробів на цій дільниці кордону з початку цього року. Так, в двадцятих числах січня прикордонники Ізмаїльського прикордонзагону затримали громадянина Молдови при спробі незаконного переправляння в Румунію 20 тисяч пачок контрабандних сигарет, 11 лютого було затримано трьох громадян України при спробі незаконного переміщення через кордон 13 ящиків сигарет.