вівторок, 24 лютого 2009 р.

"Беркутівці" в Криму помилилися адресою і завдали каліцтва невинному

СІМФЕРОПОЛЬ. 23 лютого. /Гульнара Курталієва - УКРІНФОРМ/. У селищі Мирний Сімферопольського району в ніч на неділю на родину Хаїрових скоєно напад бійців спепідрозділу МВС «Беркут», внаслідок якого глава сім'ї Мустафа Хаїров зазнав каліцтва.
Як повідомили в прес-службі Меджлісу кримськотатарського народу, в ході інциденту, що стався в годину ночі, в будинок, де також перебувала дружина потерпілого та їх дорослий син, увірвалося 10 озброєних співробітників «Беркуту» в екіпіровці. При цьому двері та вікна житла були зламані, сама будівля закидана світлово-шумовими гранатами.
За свідченням членів сім'ї Хаїрових, після того, як їх поклали на підлогу, співробітник в штатському, поговоривши по телефону, повідомив, що вони помилилися адресою при затриманні злочинця.
На місце випадку виїжджали заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і керівник юридичного управління Меджлісу Еміне Авамільова, що повідомили керівництву кримського главку МВС і прокурорі Криму про інцидент.
За словами Рефата Чубарова, внаслідок дій спецпідрозділу МВС члени сім'ї Хаїрових зазнали прямої загрози життю. Потерпілому Мустафі Хаїрову внаслідок завданих каліцтв лікарі були вимушені ампутувати кисть лівої руки. При цьому, зазначив Рефат Чубаров, прибулі на місце працівники міліції пропонували потерпілим не заявляти про інцидент, наслідки нападу ліквідувати, а сліди крові змити.
Меджліс зажадав від Генеральної прокуратури України притягнути до відповідальності осіб, винних в інциденті.
За словами начальника ЦГС ГУМВС України в Криму Олександра Домбровського, подія пов'язана із затриманням оголошеного в розшук небезпечного злочинця. Дії співробітників міліції, зазначив він, розслідує прокуратура і відповідні служби міліції. На місці інциденту працює слідчо-оперативна група.