четвер, 19 лютого 2009 р.

Одеська влада просить городян заплатити за газ - борги вже перевищують 115 мільйонів гривень

ОДЕСА, 19 лютого. /Володимир Новак - УКРІНФОРМ/. Виконуючий обов'язки Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв звернувся до городян з заявою, у якій просить одеситів своєчасно здійснити розрахунки за спожитий природний газ. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, до такого кроку керівника мільйонного обласного центру змусили економічні обставини. Динаміка росту заборгованості населення за спожиті послуги теплопостачання і постачання гарячої води, що вже перевищила 115 мільйонів гривень, об'єктивно заводить ситуацію в тупик. В умовах економічної кризи міська рада пішла на безпрецедентні заходи для надання адресної соціальної допомоги усім, хто відчуває труднощі з оплатою цих та інших послуг, але до кардинальних змін це не призвело.
Тисячі городян, як і раніше, не звертаються по допомогу, але і не платять за тепло, зводячи нанівець зусилля зусилля мерії і ставлячи під загрозу життєві інтереси усієї громади.
У ситуації, що склалася, міська влада апелює до традиційно розвинутого в одеситів здорового глузду і любові до свого міста.
Ще наприкінці минулого року Приморський районний суд Одеси, на забезпечення поданого в інтересах територіальної громади позову міського голови Едуарда Гурвіца, заборонив ВАТ "Одесагаз" здійснювати будь-які дії щодо припинення транспортування та постачання природного газу ВАТ "Одеська ТЕЦ".