вівторок, 24 лютого 2009 р.

Керівництво кримської міліції вибачилося перед сім'єю, яка постраждала під час спецоперації

СІМФЕРОПОЛЬ, 23 лютого. /Гульнара Курталієва - УКРІНФОРМ/. Керівництво кримського главку МВС публічно вибачилося перед постраждалою сім'єю Хаїрових за дії правоохоронців щодо проведення операції в селищі Мирне Сімферопольського району.
Як повідомили в ЦГЗ ГУ МВС України в АРК, кримською міліцією спільно з прокуратурою автономії за даним фактом проводиться відповідна перевірка.
Пояснюючи деталі операції, в Центрі громадських зв'язків міліції уточнили, що групу спецпідрозділу «Беркут» задіяно в захопленні з метою нейтралізувати озброєного вогнепальною зброєю підозрюваного. Застосування ж під час операції світлошумових гранат, пояснили у кримському главку МВС, пов'язане з намаганням дезорієнтувати злочинця. При цьому господар домоволодіння, 59-річний Мустафа Хаїров спробував викинути гранату з будинку, внаслідок чого отримав серйозне поранення кисті лівої руки.
Як повідомили в ЦГЗ ГУ МВС України в АРК, в будинку і на прилеглій території за адресою проведення операції злочинця не виявлено. За результатами розслідування, що проводиться, зазначили у кримській міліції, буде дано правову оцінку діям кожного співробітника, що брав участь у спецоперації.