суботу, 14 лютого 2009 р.

Школярка з Харківської області госпіталізована після гри на перерві

ХАРКІВ, 14 лютого. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Шестикласниця Діана Кравченко із селища Коротичі Харківської області у важкому стані госпіталізована в Харківську міську клінічну лікарню швидкої допомоги, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами завідуючого дитячим нейротравматологічним відділенням Олександра Духовського, у дівчинки серйозна травма хребта, є побоювання, що вона залишиться інвалідом. Травма отримана в ліцеї на перерві: дівчинка впала після того, як хтось з однокласників, граючись, підставив їй підніжку. На думку лікаря, у дівчинки могла бути вроджена патологія судин у зоні хребта, і травма спровокувала порушення кровообігу, що призвело до часткового паралічу.

Батьки Діани витрачають до 200 гривень на день на лікування дочки. У ліцеї, як говорить голова батьківського комітету Валентина Заярна, організовано збір коштів на допомогу Діані. Директор ліцею Микола Чишко неохоче спілкується з пресою: батьки дівчинки пригрозили йому судом за недотримання в ліцеї правил безпеки. У свою чергу, він обіцяє, що у разі підтвердження діагнозу ліцей гарантує для Діани допомогу в лікуванні і навчанні за індивідуальним графіком.