четвер, 19 лютого 2009 р.

На Рівненщині готуються до повені

РІВНЕ, 19 лютого. (Віктор Мазаний - УКРІНФОРМ). Спостереження за рівнем води в річках та озерах почали вести у Зарічненському районі за допомогою створених тут гідромеліоративних постів, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на центр пропаганди головного управління МНС в Рівненській області.
За його даними, у цій північній частині краю, як і в сусідніх Дубровицькому, Сарненському, Володимирецькому та Березнівському районах, ймовірно можуть виникнути затоплення значних територій під час повені. Тому бригадами МНС тут перевірено готовність технічних засобів до боротьби зі стихією та наявність матеріальних резервів - піску, щебеню, паливно-мастильних матеріалів. Водночас здійснено обстеження русел річок, водогосподарських і гідротехнічних споруд, дренажних систем, які знаходяться у зоні впливу водопілля та льодоходу.
Встановлено, що органи виконавчої влади виконують плани протипаводкових заходів, зокрема, ними зарезервовано значну кількість моторних та веслових човнів, спеціальну інженерну й пожежну техніку.
Нині аналітично-диспетчерська служба облводгоспу постійно веде спостереження за об'єктами, задіяними у процесі пропуску води - йдеться про меліоративні магістральні канали, десятки насосних станцій, захисні дамби, загальна довжина яких сягає близько сімсот кілометрів.
У випадках необхідності надання екстреної медичної допомоги населенню, яке потерпатиме внаслідок стихії, залучатимуться бригади державної служби медицини катастроф області.
Станом на сьогоднішній день рівень води в річках Рівненського Полісся поки що не перевищує встановленої норми.