четвер, 12 лютого 2009 р.

Відбувся телеміст Рівне - штаб-квартира НАТО

РІВНЕ, 12 лютого. (Роман Сущенко, Віктор Мазаний - УКРІНФОРМ). Про діяльність НАТО розпитували представники громадськості Рівного під час телемосту із штаб-квартирою цієї організації. Співрозмовником аудиторії у Брюсселі був представник Литви в НАТО Лінас Лінкявічус, повідомляють кореспонденти УКРІНФОРМу.

Проблеми, які порушували перед ним представники політичних партій, студенти місцевих вищих навчальних закладів, стосувалися суті і завдань Північно-атлантичного союзу, його сфер впливу.

Лінас Лінкявічус зазначив, зокрема, що цей альянс утворено на основі нових гуманітарних і військово-політичних цінностей. Прагнення вступити в нього, наприклад, Литви було зумовлене тим, що вона хотіла мати навколо себе стабільний простір і гарантії безпеки.

Коментуючи питання взаємодії України з НАТО, Лінас Лінкявічус зауважив, що, незважаючи на те, що вона не одержала ПДЧ, її перспективи одержати членство не зменшилися, адже діє комісія Україна - НАТО, існують відповідні програми співробітництва.

"Рішення минулорічного Бухарестського саміту треба розглядати як ключ до подальших рішень", - підкреслив Лінас Лінкявічус.

Він також дав відповіді на запитання щодо участі НАТО в миротворчих операціях у різних частинах світу, розповів про ініціативу країн Перської затоки та Південно-Східної Азії розширювати контакти із НАТО.