пʼятницю, 20 лютого 2009 р.

На Чернігівщині молода жінка закопала двох своїх новонароджених дітей

ЧЕРНІГІВ, 20 лютого. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. 28-річна жителька села Анисів Чернігівських району і області закопала двох своїх новонароджених дітей - кожного у свій час. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на Центр зв'язків з громадськістю УМВС в області, про зникнення дитини, яка мала народитися, дільничний дізнався від односельців у ході операції "Візит", коли ходив по домівках і цікавився останніми новинами.
Люди розповіли, що бачили свою молоду сусідку вагітною, а тепер - ні живота, ні немовляти. Залишитись байдужими до цього факту не змогли, бо два роки тому подібна історія вже мала місце у селі. Тоді ця сама жінка закопала свого новонародженого сина у саду під парканом. Тіло немовляти пролежало в землі дуже довго, і експерти не змогли встановити - народилось дитя мертвим чи живим. Отож і кримінальну справу порушено не було.
Цього разу дитину жінка народила вдома уночі. З годину пролежала непритомна, а коли прийшла до тями, загорнула немовля у целофан і ковдру і закопала у сараї. Коли правоохоронці організували пошуки і знайшли тільце, виявилось, що пролежало воно там три місяці.
На допит у міліцію жінка прийшла із шестирічною донькою-первістком. Сказала, що більше однієї дитини їй не прогодувати, і що під час другої та третьої вагітностей навіть не ставала на облік у лікарню.
Жителі Анисова досі не можуть повірити, що мати закопала вже другу свою дитину. Адже сама вона з хорошої родини, не пиячить, ні з ким не свариться, працює в Чернігові, робить людям ремонти. Кримінальна справа проти неї знову поки що не порушена, оскільки знову розтин тіла дитини не допоміг встановити, живою чи мертвою вона народилася. Наступним кроком слідства буде проведення гістологічної експертизи, і якщо вона покаже, що немовля було живим, жінці буде пред'явлене обвинувачення за статтею 115 (умисне вбивство) КК України.