суботу, 14 лютого 2009 р.

На Прикарпатті розпочалася щорічна операція "Первоцвіт-2009"

КИЇВ, 14 лютого. (УКРІНФОРМ). Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області спільно з обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Управлінням МВС в області розпочали щорічну п'ятимісячну операцію "Первоцвіт-2009" з посилення державного контролю за збереженням рідкісних та червонокнижних рослин. Про це УКРІНФОРМу повідомили в Держкомлісгоспі.

Як зазначається, вже створено спільні оперативні групи, які проводитимуть рейдові перевірки в місцях збору, збуту декоративних рослин та на шляхах їх перевезення.

Державна екологічна інспекція в області попереджає, що купуючи тендітні первоцвіти, ви сприяєте злочинному промислу. Закон оберігатиме природу тоді, коли кожна людина шануватиме кожну рослину, занесену до Червоної книги України, наголошується у зверненні до краян.

Довідка. На території Прикарпаття з ранньоквітучих дикорослих рослин, занесених до Червоної Книги України, ростуть: підсніжник білосніжний (звичайний), білоцвіт весняний, шафран (крокус) Ейфелі, цибуля ведмежа (черемша), рябчик шаховий (великий).