четвер, 26 березня 2009 р.

У Донецьку викрито конвертаційний центр з обігом у півмільярда гривень

ДОНЕЦЬК, 25 березня. /Сергій Абуков - УКРІНФОРМ/. Співробітники податкової міліції ДНА в Донецькій області викрили великий конвертаційний центр. Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу ДНА області.
Троє жителів Донецька організували діяльність кримінального угрупування з метою надання послуг із конвертації безготівкових коштів у готівку, мінімізації податкових зобов'язань і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом. Грошові потоки прямувалися ними через рахунки фіктивних підприємств, які відкривалися на підставних особ у банківських установах міст Донецька, Сімферополя, Одеси, Києва, а потім переводилися у готівку і легалізовувались.
Річний обіг коштів на рахунках конвертаційного центру складав понад 500 мільйонів гривень. У зв'язку з міжрегіональним характером діяльності кримінального угрупування для викриття його діяльності було залучено більше за 70 оперативних співробітників податкової міліції ДНА в Донецькій області. Під час проведення обшуків в офісних приміщеннях і за місцем проживання «конвертаторів» податківці вилучили реєстраційні і бухгалтерські документи, штампи і печатки 22 підприємств з ознаками фіктивності. Накладено арешт на 63 поточних рахунки, задіяних в нелегальній діяльності, вилучено готівкою 125 тисяч доларів США, на рахунках фіктивних підприємств арештовано майже 5 мільйонів гривень.
Всіх трьох організаторів злочинного угрупування під час проведення оперативно-слідчих заходів затримано. Відносно них порушено кримінальну справу за статтями Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за фіктивне підприємництво, порушення порядку здійснення господарської діяльності і легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом.