вівторок, 24 березня 2009 р.

Запоріжжя: вибухом артилерійського снаряда часів ВВВ важко поранено 20-річного райавтодорівця

ЗАПОРIЖЖЯ, 24 березня. (Лілія Клименко - УКРIНФОРМ). Сьогодні в Запорізькій області на узбіччі автошляху селища Велика Білозерка - місто Єнергодар під час контрольованого спалювання на відкритій території сухого хмизу та сміття стався вибух, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Як повідомили в обласному управлінні прес-служби ГУ МНС України, працівниками Великобілозерської філілії Кам’янко-Дніпровського райавтодору проводилась планова очистка узбіччя автошляху з подальшим спалюванням сухого хмизу та сміття. Ніхто навіть не міг передбачити, що під час спалювання станеться лихо. Адже пролунав вибух. Здетонував артилерійський снаряд часів війни калібру 76 мм. На жаль, в результаті вибуху 20-річний працівник райавтодору отримав тяжкі травми. Постраждалого каретою швидкої допомоги доставлено в хірургічне відділення Великобілозерської районної лікарні з діагнозом роздроблення кістки колінного суглобу та рвана рана черевної порожнини. Лікарі характеризують стан здоров’я потерпілого як критичний.
Снаряд був вилучений слідчою групою Великобілозерського райвідділу міліції. Для обстеження прилеглої території після вибуху на наявність вибухонебезпечних предметів із Запоріжжя прибула направлена піротехнічна група Аварійно-рятувального загону спеціального призначення облуправління МНС.