середу, 4 березня 2009 р.

Погода: вітри з Атлантики несуть в Україну тепло - Укргідрометцентр

КИЇВ, 4 березня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Весна хоч і непомітно, на перший погляд, проте впевнено відвойовує у зими позиції на синоптичних фронтах. Не стане винятком і день наступний - четвер, 5 березня, коли вітри з Атлантики принесуть в Україну ще одну хвилю потепління. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили синоптики Українського гідрометцентру.

Згідно з прогнозом синоптиків, завтра на більшій частині території країни буде без істотних опадів, лише на Закарпатті, а вдень у західних областях пройдуть невеликі опади. На Прикарпатті опади будуть помірними, вдень у Карпатах та на Закарпатті пройдуть сильні опади. На дорогах країни подекуди проступатиме ожеледиця. Вітер південно-східний, східний, 7-12 м/с, на Правобережжі пориви до 15-20 м/с.

Температура повітря у східних областях становитиме вночі 5-10° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла, на решті території вночі 1-6° морозу, у західних областях та на узбережжі морів 0-4° тепла, вдень 1-6° тепла. У південній частині та на Закарпатті термометри реєструватимуть 7-12°. Синоптики прогнозують, що 6 березня на більшій частині території України температура дещо підвищиться.

У Києві та області переважатиме хмарна з проясненнями погода. Опадів не передбачається. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний, східний, 7-12 м/с, вдень пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі 2-4° морозу, вдень 3-5° тепла.

Світловий день 5 березня триватиме 11 годин 13 хвилин.