суботу, 21 березня 2009 р.

Активісти Народного Руху вшанували пам`ять Героя України В`ячеслава Чорновола

КИЇВ, 21 березня. (УКРІНФОРМ). Активісти Народного Руху України на чолі з лідером партії Борисом Тарасюком, представники молодіжної партійної структури, громадські діячі і просто небайдужі кияни сьогодні взяли участь у заходах, приурочених до десятої роковини трагічної загибелі Героя України, засновника і лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на прес-службу Народного Руху. Заходи з ушанування пам`яті Героя України розпочалися близько десятої години ранку, коли відбулося покладання квітів до могили В.Чорновола на Байковому цвинтарі.
Після панахиди на цвинтарі Борис Тарасюк наголосив, що і сьогодні постать В'ячеслава Чорновола залишається значимою для України і її громадян. "Чорновіл боровся за побудову демократичної держави. Це була стратегічно мисляча людина, яка у своєму житті прагнула зробити лише благо для України. Справа, за яку він боровся разом із соратниками, привела до відновлення державної незалежності України. Усе своє життя він віддав для того, щоб Україна стала демократичною, незалежною, соборною державою", - наголосив лідер НРУ.
Борис Тарасюк також повідомив, що Генеральна прокуратура скасувала незаконні рішення щодо провини в аварії водія Павлова, який був за кермом і загинув разом із В'ячеславом Чорноволом. "Вона скасувала також рішення про закриття справи щодо вбивства Павлова. Тобто визнано, що то не була помилка водія. Це було вбивство, а не дорожньо-транспортна пригода, як стверджували Генпрокуратура, СБУ і МВС одразу після трагедії", - сказав політик.
Після Байкового кладовища учасники процесу вирушили до Свято-Володимирського кафедрального Собору, де Патріарх Філарет відправив панахиду за загиблим десять років тому лідером Народного Руху.
Від кафедрального Собору всі бажаючі вирушили до пам'ятника засновникові Руху на розі вулиці Грушевського і Музейного провулку, де поклали квіти.
Завершилися заходи у столичному Будинку вчителя, де відбувся Вечір пам'яті Героя України, борця за незалежність і державність нашої країни В`ячеслава Чорновола.
Фото: Тарасов Володимир