четвер, 12 березня 2009 р.

Погода: у п'ятницю березневі контрасти триватимуть на всій території України

КИЇВ, 12 березня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Надто мінливою і непостійною є березнева погода: не встигне довгожданий промінь сонця пробитися на землю з-під насуплених хмар, як відразу хлюпоне дощем або й мокрим снігом. Не стане винятком з цієї синоптичної картинки і день завтрашній - п'ятниця, 13 березня, повідомили кореспондентові УКРІНФОРМу синоптики Українського гідрометцентру.

Згідно з їхнім прогнозом, цього дня на більшій частині території країни переважатиме хмарна з проясненнями погода. Вночі буде без опадів, лише в Карпатах та південній частині країни пройде невеликий мокрий сніг, у Криму - з дощем. Удень у західних та північних областях пройдуть невеликі, на решті території помірні опади, переважно у вигляді дощу. У південній частині - місцями сильні дощі.

Температура повітря в більшості регіонів становитиме вночі 0-5° морозу, на півдні до 3° тепла; вдень термометри покажуть 4-9° тепла, в Криму 7-12°. Вітер південно-східний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с, у південній та східній частині місцями пориви 15-20 м/с.

У Києві та області 13 березня буде хмарно з проясненнями, вночі без опадів, вдень пройдуть невеликі опади переважно у вигляді дощу. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0-5° морозу, вдень 4-9° тепла.