середу, 4 березня 2009 р.

Голову Ленінської райради Донецька затримано за вимаганя хабара за земельну ділянку

ДОНЕЦЬК, 4 березня. /Сергій Абуков - УКРІНФОРМ/. Голову Ленінської райради Донецька затримано за вимагання хабара за земельну ділянку під будівництво житлового будинку. Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на центр громадських зв'язків ГУ УМВС області.
Оперативниками встановлено, що до голови райради неодноразово звертався житель Донецька з метою отримання земельної ділянки площею 0,1 гектара для будівництва приватного будинку. Посадовець рекомендував звернутися з цього приводу до провідного фахівця, яка є його довіреною особою. Посередниця запропонувала оглянути ділянку і повідомила, що за сприяння в її отриманні необхідно передати хабар у сумі 45 тисяч євро. Надалі, після переговорів, розмір суми було зменшено до 40 тисяч євро та призначено день передачі грошей. У встановлений термін посадові особи отримали хабар у сумі 40 тисяч євро від вищезгаданого громадянина, після чого розділили гроші між собою.
Голову райради на даний момент затримано в порядку ст. 115 КПК України, вирішується питання про арешт. Його «довіреній особі» обрано запобіжний захід – підписка про невиїзд. Слідство у справі триває.