четвер, 19 березня 2009 р.

Львівська влада обмежила продаж алкоголю й тютюну

ЛЬВІВ, 19 березня. (Нінель КисілевськаУКРІНФОРМ). Вберегти львів`ян від шкідливого впливу алкогольних та тютюнових виробів вирішила місцева влада. Виконком міськради ввів обмеження на торгівлю напоями, які містять 1,2 відсотка етилового спирту, у пожвавлених місцях.
Санкції заторкнули й торгівельні точки, розміщені неподалік шкіл, технікумів, профтехучилищ та вишів і навіть дитячих садочків. Продавати підакцизні товари можна відтепер не ближче, ніж за 200 метрів від їхньої території. Стосується це й закладів охорони здоров`я, культури та дозвілля, а також місць проведення спортивних змагань.
«Сухий закон» поширився і на головні відпочинкові зони - парки "Знесіння", "Білогорща", "Високий Замок", «Стрийський», імені Івана Франка, імені Богдана Хмельницького тощо.
Проте, як вважають мешканці міста, подібні обмеження лише породжують «сірі» схеми торгівлі згаданими виробами. Це особливо стосується нічних кіосків та магазинів, котрі практикують продаж забороненого з-під ляди. Є чимало прикладів у інших містах області, коли легальну торгівлю підмінювали «добрі» бабусі із напоями власного приготування та фальсифікатами. Тому постанову мала б підкріпити системна робота з боку міських служб та правоохоронних структур.